Nieuws

Het Joodse Bruidje

Posted by Judith Dubois on  oktober 21, 2020

0
Category: Nieuws
Het Joodse Bruidje op ware grootte herrijst uit Nederlandse aarde en verder, via Italia en de Canarische Eilanden tot aan California en Nieuw Zeeland. Gemaakt in opdracht voor een particuliere verzamelaar. Wat een uitdaging en wat een bewondering voor Rembrandt himself. Het Joodse Bruidje uit de aarde, 166 cm bij 122 cm Kijk in de galerie voor de grote foto.

Atelier en Galerie

Posted by Judith Dubois on  augustus 26, 2020

0
Category: Nieuws
Na een grondige opknapbeurt is een muur in het atelier is geheel gewijd aan Rembrandt. Vanaf september elke donderdagavond open of op afspraak op een andere dag. Welkom!

BLM

Posted by Judith Dubois on  augustus 26, 2020

0
Category: Nieuws
Dit zandschilderij uit Nederlandse aarde ontstond een paar dagen voor de dramatische dood van George Floyd. Ik heb een detail genomen van het minder bekende schilderij van Rembrandt “Twee Afrikaanse mannen” in het Mauritshuis. De mooie expo in het Rembrandthuis “Hier” gaat over een bijzondere periode begin 17de eeuw.

Framing the Expo

Posted by Judith Dubois on  mei 26, 2020

Reacties uitgeschakeld voor Framing the Expo
Category: Nieuws
Binnenkort exposeren de eerste 15 Rembrandts onder de titel “Rembrandt herrijst uit Nederlandse aarde” , de Expo, op een nog te bepalen locatie. Momenteel worden de eerste 9 kunstwerken ingelijst.

Trotse Rembrandt

Posted by Judith Dubois on  mei 24, 2020

Reacties uitgeschakeld voor Trotse Rembrandt
Category: Nieuws, Verhaal
In december 2019 begonnen aan dit zelfportret van Rembrandt. Wederom een fascinerend portret met een bijzondere uitdrukking van trots en kwetsbaarheid. Prachtig. Zijn schouder en ogen zijn opgebouwd uit zoetwatermossel uit de sloten van Waterland. Op zijn wang een roze schelpje van het Noordzeestrand op mergel uit Limburg. De kraag stukjes oesterschelp van de Wadden. De lippen van zand uit de Veluwe en de haren van ijzeroer, zand uit Drenthe en de Veluwe.In Februari 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *